måndag 31 augusti 2009

Finnkampsstickning Live =)
De var hur skoj som helst.

Att vara på Finnkampen alltså, de hände nått hela tiden, helt plötsligt så klappades de på läktaren, då gick huvet runt på mej och jag försökte hitta rätt svensk att heja på.

Stickades gjordes de också, gjorde klart första vanten av de gröna Zauberball 1660, använder ett mönster av Johanna Wallin ur boken sticka småvarmt.
Hon använder sej av säkerhetsnålar när hon maskar av för tumme och fingrarna,men jag tänkte använda mej av en tråd som jag "alltid" gör och har gjort, men jag ångrade mej och provade med fästenålar och de är ju genialt =) mycke lättare så här.
Tycker att vantarna blir roliga , hade först tänkt att göra båda vantarn lika men insåg rätt snabbt att de kommer inte att gå, garnet heter ju Crazy av nån anledning =)Jag vägde första vanten och den väger 25 gram hoppas att jag kan hålla de på nästa också, de vore ju inte helt fel att få ihop två par vantar av ett nystan.
År de nån som vet? går de mer garn till fingervantar eller mer till tummvantar??

I morgon ska jag på liten turné och sticka lite, ska bli skoj.


Har ni sett vad Lisa fixar för roligt för oss smågalna stickerskor , en utmaning som heter duga, ska bli så skoj , jag funderar på Quickstep =) men de finns andra troliga också.

Hoppas att vi blir många som ställer upp.


Måste bara visa vad jag har i trädgården, i går var de tre sådana här underverk på plantan. Helt fantastiska.


HA de gott
Eva.

fredag 28 augusti 2009

En sock klar

Är lar med en sock, de är Brady de är en tjej i Australien som gjort mönstret, jag gillar den tjocka flätan.


Nu är de helg igen och jag hoppas att de blir tid för lite svampplockning men jag tror inte vi hinner, på lördag kommer dottern hem och på Söndag ska jag och maken på Finnkampen i Göteborg.
De ska bli så skoj , vi har pratat om att titta på de i flera år, men de har inte blivit av, men i år är de dags,
maken fick biljetterna i födelsedagspresent av mej så nu ska de bli av, packar matsäck , kikare och rengkläder
och hoppas att vi inte ska behöva använda regnkläderna, (får nog lägga i ett litet sticke med =) )

Tass på Gotland


Skoj att tösen kommer hem, hon ska vara hundvakt på söndag sen blir de jobb på Halmstadkontoret för henne, de är gott att hennes jobb har sitt huvudkontor i Halmstad, de gör ju att hon kommer hem rätt ofta =)
En något ovanlig bild på Tass, inte högt och med koppel


Nä, nu ska jag gå och sätta mej och gosa med mina Zauberball, tror att de gröna ska bli ett par vantar (tack för tipset).
Ha de gott.
Eva.

torsdag 27 augusti 2009

Måste bara visa

Titta vad som fanns i brevlådan idag, Zauerball i två härliga färger 1660 och 1699.

Det finns fler hos Tummelisas Garn & Design =)

Nu ska jag bara komma på vad de ska bli av det , är de nån som har nått skoj förslag

Ha en bra dag på er.
Eva.

Ny säsong ny vante.


Har börjat på en ny vante, de är ett mönster från boken som jag köpte av Kicki Trodin på atelje Huskroken när vi var på Gotland.
Boken är en riktig skatt , en massa gamla fina mönster.
Vanten börjar med Våffelstickning, bara de är värt priset på boken =)
Jag är alldeles handikappad nu, bilen är inne på verkstad får en ny skärm och ljushuset utbytt.

Det är konstigt , hade bilen stått i garaget så hade jag inte gjort något, men nu när där är tomt så kommer jag på en massa som jag skulle gjort om bilen varit där, men de blir till att vara hemma.

Stackars mej ............... =)
Nå väl, idag njuter jag av solen och värmen ,de kanske regnar i morgon.
Ha de gott.
Eva.

tisdag 25 augusti 2009

Vi har haft fint besök.


I dag har Tass och jag haft främmande.


En liten fröken med Matte.
Inte så lätt att få på bild men de här är vad som fastnade.
Bella är nio veckor och väldigt söt.

Tass håller med.

Inte blev de mycket stickat men vad gör väl de =)

Ha de gott.

Eva.

måndag 24 augusti 2009

Min Vm kofta

En höjdare från GotlandJag blev ju klar med min Vm sjal fortare än jag trodde så jag ställde raskt upp i grenen mångkamp också, de innebär att man gör klar några Ufo som man har liggande, jag valde att sticka klart en kofta i Soft silk som har legat bortglömd ett tag, glömd och glömd, garnet tog slut, de syns på de färdiga resultatet, nytt garn från 15 cm på framstycket.

Men jag gillar de, har virkat runt hela koftan med fasta maskor för att få lite stadga i den och de fungerar bra än så länge.Hade tänkt göra klart några sockar också, men.........................

I lördags var jag inne i stan för att köpa nya nr av Hemslöjden, en bloggare som jag läser och njuter av fanns med i den ( Dödergök )
Tycker allt att de var en bra tidning, har inte sett den tidigare.

I den fann ett mönster på en mössa som maken ville ha, så under friidrotten i lördags och söndags så gjorde jag klart den, varm och go blev den också.


I dag ska Tass och jag på RALLY*LYDNAD , de låter de =)
Känner att vi behöver lite lydnad både hon OCH jag.
Återkommer med Rapport senare.


Ha de gott.
Eva.

fredag 21 augusti 2009

Klar med Vm-sjalen.


De gick mycket fortare än jag trodde, ställde ju upp i långdistans, men så fel jag hade, så jag är redan klar med mitt VM stickande.
Tänker ändå vara med lite till med några Ufos(mångkamp), började med en kofta i soft silk, de var lite på ena framstycket kvar, de gjorde jag klart i går och sent i går kväll tvättade och blockade jag den också, så den ska "bara" monteras också.
Blänger lite på några halva sockar, har ingen lust men jag ska =)Agata undrade lite om min Vm-sjal.


Den är stickad i Noros sockgarn (inte Keyron utan de andra, hjärnsläpp), jag började varje varv med ett omslag, så får jag en liten ögla i kanten, avslutade sjalen med några varv visjögarn i svart.

Utmed hela utsidan av sjalen virkade jag fasta maskor , två i varje "ögla" , efter de så plockade jag upp maskor ur de virkade, stickade några varv rätstickning, dags att maska av och fram med virknålen igen, virkmaskade av två maskor +* treluftmaskor så två avmaskade igen* mellan stjärnorna hela kanten, sen virkade jag en picotkant som avslutning.Tycker allt att de blev bra =)

I kväll ska de hoppas höjd, jag hoppade över gången i förmiddags, blir bara irriterad för jag tycker att alla lyfter på fötterna, bäst att låta bli =)

Visst är 90 000 mycket, jätte mycket för mej, men i stora bloggvärlden är de inget.
Men jag är väldigt glad och stolt över alla som tittar in och lämnar komentarer, de är så värdefullt för mej, jag är ju långtidssjukskriven och saknar mina kafferaster på jobbet, så att veta att de finns nån därute som läser och bryr sej om de jag skriver och gör, gör att jag mår väldigt väl.
Tack alla
I dag regnar de i Halmstad, luften blir så som ny.
Ha de gott.
Eva.

onsdag 19 augusti 2009

Hemma och allt väl =)

Gotland en riktig höjdare


Nu har vi haft en helt underbar semester på Gotland, bott bra, haft de gott ,ätit gott och allt har gått bra =)


Var ju lite osäker efter den snöpliga semester starten.

Vi har bott på ett gästis strax norr om Visby, ett litet ställe 8 rum bara så vi har varit ompysslade, frukost i solen 7 dar i rad =) härligt.

Klarat oss undan allt regn, nästan, de var bara en dag när vi var på väg hem från Fårö vi hade precis gått runt Blå lagunen när de kom några droppar.
Vi har varit över hela ön, sett mycket men de finns så mycket mer att njuta av där.
Har varit ett riktigt eldorado va de gäller stenar, finns ju hur mycket fina som helst, de är möjligt att bilen var lite tyngre när vi körde hem.


Nästa gång vi åker över, ja för de blir de, så ska vi försöka få en stuga lite mer söder ut , de var helt underbart där, nästan som att vara vid Medelhavet. Skulle kunna tänka mej att bara sitta och njuta en hel semester utmed den västra stranden av Gotland.

Har sett mycket, en del planerade saker (har ju haft min Gotlandsguide till hjälp, tack igen Rosenvanten, tittade allt efter dej och Inez men tror inte att vi träffats, synd. Nästa gång vore de nog ide att planera ett möte med.) och en del ut av en slump, i Dalhem stannade vi till för att kissa Tass, då kommer de ett ånglok tuffande, hade vi inte en aning om men de var skoj att se.


Sen har de varit mycket garnbutikstittande, en del var positiva och en del negativa.Positivt var ju Huskroken, så fina garner och vilken fin bok jag fick tag på där, "Ekoull och Gotländsksticksöm", hur trevlig som helst, många fina gamla Gotländska mönster som jag velat ha. Väl värd sitt pris.

Så var vi på Gotlands spinneri först spinneriet i Fardhem och sen när vi var i Hemse även i butiken, mycket fint var de =)

Tass i muren


Svårt att samla ihop alla bilder och intryck som jag har nu , men antar att jag kommer att återkomma både på bloggen och i verkligheten till Gotland.Har gått med i Friidrotts Vm bloggen, tävlar i grenen långdistans,
långdistans för mej är en rätstickad sjal, jag ökar en maska i början av varje varv, de blir långa varv på slutet, har ett nystan av Norossockgarn som jag börjat med, tänker avsluta med svart Visjögarn för att få lite storlek på sjalen, planerna är att använda virknålen lite på slutet får se hur.

Garnerna på bilden är inte Noro utan de är en liten del av mina fynd =) men sjalen är av norogarnet.


I dag är sista dagen på makens semester, så i morgon börjar vardagen igen.
Känner att jag vill förgylla min vardag med att sticka lite, hoppas att de snart blir ett stickcafe när mej =)
Är de inte dags snart, vill ju väldigt gärna träffa Bella (Bella är en liten ny valp som finns hos en stickare jag känner).

I dag ska jag hoppa höjd och springa 800 meter, allt medan jag stickar i lung och ro.
Föresten , titta på min besöksräknare den har blivit helt tokig, över 90 000 besökare !!!
Helt tokigt.
Bloggen fyller snart 2 år (eller räknaren fyller 2, jag skrev lite innan dess också) så jag tänker ha ett litet lotteri när de blir dags för att fira lite, men mer om de sen.

Njut nu av den sommar vi har kvar, än finns de fräknar som vill fram.
Eva.

söndag 2 augusti 2009

De är nog inte menigen att vi ska ha semester........

Man kan ju undra???


Kanske kommer någon ihåg våra semester försök förra året?
Första gången så lägger vi upp en rutt utmed östkusten och målet var Höga Kusten, när vi kom till Linköping så varnades de på radion och Tvn för storm och regnväder dit vi skulle, vi som skulle sitta på vår filt läsa och se Tass leka i skogen, de blev inget med de. Och tur var nog de för de var ett rejält oväder.

Sen så hyrde vi en stuga i Dalarna så blev Tass huggormsbiten och så var den semestern förstörd, hon fick ju inte gå själv utan vi fick bära henne i en månad (hjärtat fick inte ansträngas).

Så i år tänker vi turista i Stockholm fyra fem dar sen åka hem och packa om bilen för en vecka på Gotland =)
Vi packar bilen och kör upp till huvudstaden, framme mellan 12 och 1 på natten parkerar och betalar hutlösa parkeringsavgifter.

När jag går ut med Tass för att morgon kissa vid 8tiden så ser jag vår bil påkörd, alldeles ihoptryckt i framskärmen och strålkastar glasen krossade ..........


Fullt med kross framför bilen, men ingen lapp med vem som gjort de.


Hur skoj är de då att börja turista?


Vi fick ringa polis och försäkringsbolag, eftersom vi inte kunde blinka med bilen så valde vi att köra tillbaks tidigt nästa dag, de var redan mycket trafik och utan blinkis kändes de tufft.

Först en glass bara.


Men eftersom vi hade en dag på oss så sa vi att vi tar en tur till södershöjder, ska visst finnas en garnaffär där =)


vi kom dit och jag handlade lite "måste" garn, Muskat i fyra olika färger och ett nystan Zauberball, tyvärr så var de en väldig massa folk så jag han inte presentera mej för Maria.

Mer om garnen kommer senare.


På väg hem till lägenheten tänkte vi titta in till Anntorps väv, Garntrollet gillar den butiken , så den ville jag titta i.


Då plingar mobilen till, sms från destination Gotland, färjan inställd och vi måste ta kontakt med bolaget för ombokning av resa, inte att vi var ombokade utan vi fick boka om, de kändes inte riktigt läge för garnspan, utan vi gick raka vägen till lägenheten.


Sen var de telefonköer till förbannelse, blev bortkopplad, batterier dog och allt annat jäklades också, vi kanske inte ska ha semester???


Efter ett dygn av semester nr 1 åkte vi hemåt igen.

På lördag är de dags för nr 2, har lyckats boka färja, men de var knöligt, de fanns inga djurplatser kvar och jag vill inte lämna Tass i bilen tre timmar (hon är ju inte ensammen tre timmar i vanliga fall), tycker att de är lite dåligt, jag bokade biljetter i början av februari för att vara ute i go tid och få de som jag vill ha, slippa sitta i köer och krångla, förstår givetvis att dom inte krockar båtar för de är skoj , men 20 samtal och massa krångel och väntan för att ändra en färjeresa, lite klent.

Sen var de bara att göra om allt ihopa en dag senare för vi vill ju hem igen och de kunde dom inte fixa direkt, fastän vi visste att färjan vi skulle åka med var helt inställd ( vi skulle åka till Öland och de blir inga turer dit i sommar).

Men ialla fall så är de bokat nu både dit och hem och bilen går att hjälpligt köra med men den vinner inga skönhetspris, men den rullar =).


Så nu ska de njutas, dottern kom hem från Visby i går och har massor av tips och så har vi ju Rosenvantes blogg och den stora guiden som hon skickade hem till mej, så nog ska vi njuta.
Sticket då, jo jag köpte Muskat till en väska / kasse som jag sett i Simply Knitting .
Den är virkad i rutor och en trevlig bilstickning, valde nästan exakt dom färgena som de var i mönstret men tycker inte att vita vanliga knappar var bra, letade upp lite olika röda, gula och gröna knappar för att liva upp den. Handtaget gjorde jag av dubbeltråd en I-cord tycker de blev bra, har fodrat den och sytt i lite fickor.

Tycker att den blev fin =) den ska få följa med till GotlandSåg att Maria är klar med sin TantKofta kofta visst är den snygg, titta in hos henne här , gillar namnet på hennes blogg Iadmitiknit visst är de fyndigt.

Känner att de är dags för en spontanstickning är de nån som är sugen =)

Till dess ha de så gott.
Eva.