torsdag 30 april 2009

Trädgårdshatt

Hej

Är klar med min nya trädgårdshatt, hoppas att den kan hjälpa mej i sommar och att jag får låna den från Tass .


Den virkad i Muskat från Drops, grunden till mönstret är också från Drops men de är många ändringar, både till de bättre och några till de sämre, men de brukar bli så, kan ju inte göra som de står.Jag håller också på med en sjal i Noros sockgarn, den blir som den blir, ändrar och kommer på allt eftersom. ska bli skoj att se den när den är klar =) .


På min linkofta så är kroppen strax klar och det är dags att börja på ärmarna.De är dags för en tredagars helg, ska bli gott, maken sa att de skulle bli gott väder och de gillar vi ju.
Ha de gott och njuut.
Eva.

måndag 27 april 2009

Så va han i väg.....


I natt åkte den lille sonen iväg på de stora äventyret, kl o3.59 (militärer) kom taxin och hämtade för transport till Landvetter och flyg till Kairo med mellan landning i Frankfurt. Ikväll blir de hotell i Port Said, men från i morgon blir de båt, färd ner genom Suezkanalen och Röda havet, sen väntar Adenviken i 2 månader.

De kommer att bli långa månader här hemma, vi kommer att kunna prata med han över Skype och ha kontakt med mail, så vi kommer att ha lite koll. Egentligen så får jag inte blogga om de , men nu är han iväg ialla fall.

De är verkligen vår här nere, körsbär, plommon, de japanska körbärsträdet och tulpaner blommar, och det är snart dags för årets första rabarberpaj med vaniljsås, härligt.


Undersökningen på sjukhuset gick bra , 40 minuter i röret, tiden gick mycket fortare än jag trott.

Jag letar fortfarande efter en rolig stickning som belöning =)

Jag stickar på en kofta i lin, har haft garnet liggande en tid, de blir en enkel kofta utan krusiduller, en bra att ha kofta, färgen är lite annorlunda för att vara mej.
Ha också börjat virka en sommarhatt, jag är väldigt känslig för värme och solljuset så en hatt är bra att ha, den som jag virkar nu blir lite kantig, hoppas att den kommer att passa mitt huvud,

är egentligen inte så glad i hattar och mössor, men nöden har ingen lag =) , slipper jag ett migränanfall så blir de ju bra ändå, och så kanske jag roar någon med, ett skratt förlänger ju livet =).


Bilderna är tagna i min trädgård i dag på morgonen, jag lever i en härlig miljö nu.
Passa på att njut av våren, den går så fort.
Eva.

torsdag 23 april 2009

Med stormsteg


fortsätter våren , jag hinner inte riktigt med.....
I går gjorde jag klart mina krokade vantar, de är helt fel årstid nu för vantar som min dotter så vist påpekade.
Men jag ville ju prova på att kroka =)

Tycker att de är ett trevligt och rogivande sätt att handarbeta, kommer att bli fler projekt. Mönstert är Gudruns i botten men mina förändringar.
Efter långt övervägande så ska jag riva upp min gröna tröja, den är stickad i softsilk, har under hela tiden jag stickat haft lite konstiga känslor för resultatet, idag läste jag hos Dödergök att hon rivit upp sin softsilk tröja, var inte nöjd med den efter lite användning, så nu river jag upp med. Garnet får bli nått annat och mönstret ska stickas med annat garn för jag gillar modellen.
I dag ska jag till sjukhuset för att magnetröntga huvudet, eftersom jag har gjort samma röntgen av ryggen så vet jag att jag är värd en belöning när jag är klar(de tar tid och man måste ligga väldigt stilla), så jag ska fundera ut vad de ska bli under tiden , är lite sugen på en kortärmad kofta från Yll och Tyll, sen finns de en linkofta hos StickaLätt som Kicki visat och som jag också vill sticka, får se vad de blir, men jag kommer att ha huvudet fullat av mönster och garn när jag röntgas hoppas de inte syns på bilderna sen =)I kväll kommer den lille hem, sista gången innan resan till Kairo och äventyret på båtarna i Adenviken, de känns onäkligen lite nervöst, men de är bara och gilla läget.


Läget och vädret är ju vår och grönt och sol , och mycket blommar och knoppas, (de dröjer inte många dar innan syrenen blommar), så de ska säkert bli bra i år också.


Så njuut.
Må väl på er.
Eva.

måndag 20 april 2009

Här händer ingenting

Jo våren är här, de växer så de knakar, blir bara mer grönt för varje dag som går.Maken har gjort iordning uteplatsen och oljat altanen,
nu saknas bar dynor och lite gardiner, så är vi beredda för att börja njuta av våren och sommaren, behöver bara lite värme upptill.Men på stickorna inget nytt, längtar efter något skoj att sticka något som verkligen tar tag i mej, som de är nu så håller jag bara på med sånt, som visst är roliga men inte jätteskoj, förstår ni vad jag menar.

I går rev jag upp 60 varv på en sjal i tunnt garn, de blev inte bra, de är de vita i mitten, så behöver jag en liten väska att ha hundgodis, bajspåsar och koppel i, den virkar jag i ett grovt lingarn , till höger i bilden.


Under allt ligger den gröna tröjan, stickad uppifrån och ner, men de känns somom inte garnet kommer att räcka så den är inte skoj, så har jag börjat på ett par vantar i tvåändsstickning ( de röd vita ), av dom får jag så ont i händerna så jag kan bara göra ett par varv om dan, rolig stickning min inte så skoj att ha ont.


Är ute på nätet och letar roliga projekt, är de nån som har nån go ide , så hör av er =)
Min klematis växer så in i norden, man kan nästa se hur den blir längre för var minut som går.

Tack för alla komentarer om min Swallowtailsjal, och visst stämmer de den är större än mönstert, jag ökade på några varv för att få den lite större, tror att jag gjorde 19 löv istället för 14, ökade med tio maskor i stöten för att få de att stämma med nästa diagram.

Njut
Eva.

tisdag 14 april 2009

Ursäkta och God Morgon

God Morgon för att de är tidigt för mej, har varit och lämnat sonen med flickvän på stationen (Om nån undrar varför jag inte bloggar om sonen och missionen han ska på , så är de så att jag inte får blogga om de =( Kanske slinker nått förbi sekretessfiltert )).

"Uppdateratefter tidningsläsning.
Om ni är nyfikna på Oskar och vad han ska göra så är han med i Hallandsposten idag, mer om Oskar och mindre om missionen. Länk till Lokaltidningen."


Så passade Tass och jag på att gå en sista runda på stranden (15 april- 15 september får hundar inte vara på stranden)Ursäkta då, jo jag har hämtat Swallowtail sjalen från nålarna och källaren, den blev faktiskt väldigt fin när den legat till sej lite, de är precis som om garnet växt lite och färgen är inte så bladdrig längre, knepigt, var ju rätt missnöjd med den i går och helnöjd idag.........Swallowtail av Evelyn a Clark, garnet är Fyberspates Lace Yarn, färgen Heather Stone, mindre än en härva 100g dubbeltråd.
Tog ett kort på några bollvivor ? i trädgården också, bara för att dom är så söta.
Ha de riktigt gott , de ser ut som om de blir en bra vecka för stickning.
Eva

måndag 13 april 2009

Vår och Påsk

Vitsippor på Bjärehalvön
Hej
Här nere i min ända av Sverige är de riktig vår, vi var på konstrunda i Skåne Påskafton, mycket fint att se på och mycket härliga mäniskor har vi mött.
Tass gjorde några egna bekantskaper, träffade bla en dvärgcollie som visade runt Tass på ägorna =)
Har stickat en del.

Tass funderar på om hon ska bada eller inte....

Börjat sticka en Springtime bandit =) använder tjockt garn inte lace här inte, 100 meter på 50 gr. Får se senare vad de blir utav de.


Hund i Kattvik


Jag har gjort klar en Swallowtail shawl, har ju hört och läst att den skulle vara så skoj att sticka.
Är väl inte så imponerad av den , men jag antar att de är mitt val av garn som spelar roll, den ska blockas nu så jag återkommer med bild.


Men bilder blir de, de är från vår runda i solen.


Maken kommer med kaffetermosen som blev kvar i bilen. Hovs Hallar

Ha de riktigt gott och njut av de goda vädret om ni kan.
Eva

tisdag 7 april 2009

Evamudd

Har ju varit på Grötö, mycket fint och vackert, hittade bla ett garn från Garnhärvan, som Stickfrossa använt i ett par muddar.

Jag blev sugen på att göra ett par egna muddar i de garnet.

Är ju väldigt glad i flätor , så de blev en fläta med lite kant.

Garnet är Grignasco Champagne., funderade ett tag på att göra en kant men de blev de inte =)


Väldigt mjukt och gott att ha , nu när vantarna åker in i garderoben, för nu är de vår.


I dag fyller min lille år, han är inte hemma , vi firar honom till helgen.


Ha de riktigt gott idag.
Eva.

söndag 5 april 2009

Färdig sjal

Japp , nu är den klar , blockad, torr och alla trådar fästa, och de på samma dag =) inte illa för att vara mej.


Är mycket nöjd med både garnet och mönstret, gillar att varven blev mindre och att de var rätt korta diagram.


Garnet Angorett från Ma (Merino Angora) 25% angora 70% ull och 5% nylon, de gick åt 65 gram till sjalen och eftersom jag köpt 200gram så lär de nog bli nån sjal till i de garnet, ska bara hitta rätt mönster.Nu är allt som de ska vara här igen, grått , grått och rätt så kyligt och vi som stängde av pannan i går =) , då när de var 20 grader i skuggan.

Men de vackra vädret kommer snart igen de var bara ett smak prov i går.
Tills dess ha de gott på er.
Eva.

fredag 3 april 2009

Helg igen.....

Tiden går så fort att jag nästan inte hinner med, har varit lite dålig på sistone.


Stickat en del på en sjal ur Knitted Lace of Estonia, den heter Mirandas Triangular Shawl gör den i ett merinoangoragarn i gråbrunt. Gillar att man börjar utifrån och stickar innåt, korta varv.
Är på sista diagramet innan kanten.Har lär mej kroka av Gudrun Gjellan, tack , de är så skoj, ska bara öva lite till sen ska jag försöka göra ett par vantar enligt dit mönster.

Ni som inte provat, gå en kurs för Gudrun om ni får en chans =)Min lille var hemma och presenterade sin flickvän idag, lite försynt sa han att de " de här är ett hem där de bor mäniskor och de syns", jag blev glad över hans sätt att säja de, jag är ju inte så bra på att städa och sånt, dels tycker jag att de är onödigt och dels kan jag ju inte på grund av att jag är som jag är.
Men de var gott att höra den lille säja så , de lät så gott.


Ha en riktigt Go och Glad Påsk på er alla, om de inte hörs nåt till dess =)
Eva