lördag 28 juni 2008

Delrapport

Så här långt ha jag kommit på min Fabelkofta, lär ju aldrig hinna klart till Em-finalen, men hade jag inte gjort fel så kanske jag hade klarat de," man vet aldrig inte?".

Nu är de ju bara framstyckena, monteringen, krage och ärmarna kvar, och de kan ju inte vara hälften så tråkigt som resten, så nu börjar de roliga = )
Ha en trevlig Lördagkväll på er alla.

Eva.

fredag 27 juni 2008

Klar med del 2

God morgon ska bara visa att jag har blivit klar med del två på min pi-sjal, den är rolig att göra och har goda möjligheter att bli en till senare, då man än så länge har fått välja av fyra olika diagram på varje del. Jag har valt 1d och 2d.


Måste också berätta att dottern 23 år fått tag i lägenhet här i Halmstad, hon flyttar in kring den 15 Juli, så de blev bara 1 månad hemma hos Mamma och Pappa den här gången. Hon kommer att bo mitt inne i stan , så bättre kan de inte bli för henne, mitt i smeten, jag hade blivit tokig(är jag inte de redan efter den här månaden) på att bo så, men hon älskar de.


Ser ut att bli en härlig fredag här, solen tittar fram och än så länge ingen nederbörd.

Ha en go helg på er.

Eva

torsdag 26 juni 2008

Hallandsgården
Tänkte bara snabbt visa några bilder ifrån vårt improviserade stickcafe uppe på Hallandsgården tidigare idag, vi var 6 stickerskor som tog oss dit i halvmuletväder, de småduggade när vi kom , men vi satt ute hela tiden, utom en liten stund då de regnade rejält, då satt vi inne i ett av husen. De var väldigt mysigt

Jag har väldigt svårt att förstå hur kvinnorna förr i tiden kunde göra så vackra saker, de var ju så mörkt inomhus.


Får tacka Marias man för lånet av batteri till kameran, mina tog ju slut så fort jag satte igång den, ( har ju hänt förut så jag borde vara beredd, men inte),men som tur var hade Maria makens batteri i väskan, Tack.


Ha de gott på er.


Eva.

onsdag 25 juni 2008

De var ett tag sen!

De har varit midsommar och helg och inget har jag skrivit här, jag stickar och stickar och inget blir de, för mellan varven river jag upp, så de är svårt att visa några resultat.


I går rev jag upp en virkad mössa, hittade mönstert hos Garnstudion, tänkte de kunde var skönt med ett litet solskydd. När jag var halvvägs insåg jag att något var fel, storleken på mössan var som ett mindre handfat, kunde i och för sej haft den som kasse men de var ju mössa / hatt jag ville ha, så den rev jag upp.


Sen var de min rätstickade kofta, skulle börja maska av för halsringningen på bakstycket, när jag sitter där och mätte med mitt lilla måttband, då tittar jag lite extra en bit ner på ryggstycket, på nått sätt så har jag snott runt garnet, så att på varvet efter blev de en ny maska och ett rätt så stort hål på ryggen, så kan man ju inte ha de, så jag rev upp.


Men jag vill ju visa något, så de blir mitt morsdagsnystan som nu har tagit formen av en trekantssjal eller ialla fall början på en sjal.

Jag tycker nog att detta är de bästa testet änså länge för nystat, så de blir nog att jag gör klart den här, men man vet ju aldrig.

I morgon är det stickcafe uppe på Hallandsgården i Halmstad
Kl 11 öppnar fiket, men jag antar att jag är där redan vid 10 tiden , sitter inne på gården och njuter av utsikten , ni som är lediga kan väl komma dit och handarbeta med oss, de kommer några från Falkenberg och så kommer Saltflingan och hälsar på.


Hoppas att vi ses där.

Eva.

fredag 20 juni 2008

En Härlig Midsommar på er alla

Ha de riktigt skönt i dag, de är en milstolpe på året, så nu är de verkligen sommar!!

Jag var på mini stickcafe i går , vi var på Särdalskvarn en liten bit utan för Steninge.
Ett riktigt mysigt ställe, en gamalkvarn som är omgjord till utställningslokal.
Stallet är nu ett cafe´små söta pajer , smörgåsar och lättare mat. Mycket trevligt, utanför kvarnen är det en blomsteraffär med mycket vackra och ovanliga blommor, gården har också en butik som säljer sylter marmelader och annat från bygden runt omkring.

De var Kicki och Maria från Fakenberg, också jag, men anledningen till stickcafet var ju Saltflingan / Boel som är på besök här nere, väldigt skoj att få träffa henne och mer blir det i nästa vecka.

Jag hade med kameran , kollade innan jag åkte hemifrån att jag hade batteri med, sa till tjejerna där att jag skulle ta kort senare.....

Så jag kom hem utan bilder , men nästa gång ska jag....Tänkte visa ett fritt broderi som jag gjort av rester av mina andra broderi, har lagt alla småstumpar av trådar i en korg som jag sedan sytt med.

De blev ett gamalt träd som stått i hundra år.


Anledningen att jag visar de, är att jag såg något liknande hos Anna , jag har en liten vägg i syrummet där jag sätter upp sånt som inte riktigt är klara ännu eller inte har hittat sin plats i livet, visar en del av de här med.Idag blir det stilla midsommarfirande för familjen i Halmstad, sill och potatis mitt på dan, en runda på stranden bland alla sommarstugor och dansbanor sen lite grillning i trädgården innan de blir fotboll, som i kväll är Kroatien - Turkiet.

Idag tänkte jag använda en ny tippteknik,? , eftersom jag har tippat så dåligt och mina lag bara förlorar , så tänkte jag hålla på Turkiet i kväll, fast jag vill ju att Kroatien ska vinna, men ska prova att lura mej lite :-)
Hoppas i alla fall på rolig fotboll.


Ha de riktigt gott på er i dag.
Eva.

tisdag 17 juni 2008

Å jag stickar, å stickar

Den här koftan är inte, än så länge så skoj (perfekt fotbollsstickning), men ju mer jag stickar av de tråkiga ju mindre har jag kvar och får börja på de roliga, för roligare blir de ju, sen ska de plockas upp maskor och börja stickas framstycke och bakstycke , allt i ett.

De ska bli skoj när jag kommer så långt.

Har börjat på en ny mysterie stickning, de är Annieversary mystery shawl.

Den stickas runt och de har jag inte gjort så mycket så de ska bli skoj att prova på.

Har inte hört något nytt om Tass och de är ju i och för sej bra ?, jo, för då är de inte så akut, jag hoppas att man kan resonera så, för mej är de akut, men dom som är vana har ju andra prioriteringar.

I morse ösregnade det men nu har de klarnat upp och de känns som om vi ska klara oss resten av dagen utan regn.

Ha en riktigt bra dag på er.

Eva.

måndag 16 juni 2008

Ny kofta ?

Hej


Jag börjar undra om jag blivit tokig eller kanske bara väldigt korkad?


Är ju precis färdig med den rätstickade dropskoftan, den blev väldigt bra och jag tycker om den, men hur rolig var den och sticka??


Vad gör jag då, jo jag börjar på ännu en rätstickad kofta, är jag tokig eller.


Sitter bara och stickar fram och tillbaks och fram och tillbaks, efter 27 centimeter var de 10 förkortade varv sen är de 50 cm till fram och tillbaks igen.


Risken är stor att jag kommer att lägga undan den för lite roligare stickningar.


Har börjat på ärmarna på min Mr Greenjeanskofta, så där börjar jag se slutet, den är ju i alla fall slätstickad.


Såg en så söt hatt när jag var i Falkenberg i Lördags, så jag har börjat virka något i ett lingarn jag har liggandes, får se om de blir något av de.


Tass och jag har varit på en runda i skogen i dag, de regnade men var väldigt mysigt ändå.


Ha de gott.


Eva.


söndag 15 juni 2008

WWKIDP i Falkenberg

De var riktigt roligt och mycket folk som var i Badhusparken i Falkenberg för att delta i WWKIDP , de var varmt och gott för dom som satt i solen, och även för oss skuggstickare som hade vett att flytta oss ut i solen efter en stund, blev varma.

De var mycket för mej nytt folk som var där.


Tyvärr så blir de inte så mycket bilder som jag önskar, för min kamera som var med, och togs upp ur väskan, klarade bara tre kort och sen var batteriet slut, tetigt men så är de.Tanken var ju att jag skulle går runt hela cirklen med stickare och ta kort, med jag han ju inte så långt, men man får var glad för de lilla.

Efter Stickningen så åkte jag , mamma och Kicki till Falkenbergsstation och hämtade upp Saltflingan med 2 pojkar, som ska var i stan och fira semester i två veckor. Nästa vecka ska vi träffas och sticka lite vid Särdalskvarn, (eller var de Ugglarpskvarn, får nog ta reda på vilket.) en bit utanför Steninge, de ska bli skoj.

Ha de gott.

Eva.

lördag 14 juni 2008

WWKIP

I dag stickar vi i Sandstickorna i Falkenberg, träffas i Badhusparken mellan 13-16, ta med något att sitta på.

Jag ska försöka att komma ihåg att ta med kameran och ta några kort som jag kan visa här senare.

I kväll håller vi alla tummar vi kan, för att fotbollen ska gå bra.Tack för alla hjälpande och tröstande ord om Tass, nu väntar vi bara på tid för ultraljud, de blir nog i veckan som kommer, sen vet vi vad de är för fel eller att de kanske inte är något fel.

Vi får se.

Ha de så gott så länge på er.

Eva.

fredag 13 juni 2008

Lite trist

Vi går omkring och funderar här hemma.

Jag var hos vetrinären i onsdags med Tass, de var dags för hennes vacinationer, när vetrinären undersökte henne hittade han tyvärr ett blås ljud på hjärtat på henne.

Hon har fått remiss till Helsingborgsdjursjukhus för att ta ultraljud.

Så nu går vi omkring och funderar, kan vi gör de, får hon springa, får hon hoppa, kan hon äta de man tycker att allt är annorlunda nu , tycker hon är trött, sover mycket, är hon inte lite blå, huvudet snurrar.


Vet att de är ett djur, men de är mitt djur.

På bilden ser man lite av Mr Greenjeans, skoj stickning, stickas uppifrån och ner och sen stickar man på ärmarna med strumpstickor, så de blir inte mycket montering.

Ha en trevlig helg på er.
Eva.

torsdag 12 juni 2008

Kunde bara inte låta bli

Nä jag kunde inte stå emot, nakna stickor som skrek efter garn, jag började på ett nytt projekt.

Denna gången var de Mr Greenjeans som skrek högst, gör de av ett ufo som inte kommer att bli färdig.

Så har jag gjort färdig första Clover socken från Stickamerasockklubben, de är Junisocken.

Den blev färdig idag när Kroatien slog Tyskland.


Bilderna är tagna i den sista solen på tomten, de syns nästan .Må så gott på er.

Eva

tisdag 10 juni 2008

Tråkstickning

Nu är jag klar med den tråkiga och felgarnvalssocken Rivendell, gjorde klart foten i går framför Tv,n.

Mönstret är roligt på benet men sen blir de som vilken sock som helst, omslagen uppe på benet var skoj att prova på.

Så har jag fått knappar i koftan och dottern har tagit bild på de, inte illa.Vet inte riktigt vilken dåligsamvetesstickning jag ska göra nu, men de finns att välja på och kanske kan jag få börja på en ny nu när jag gjort klart två?


Visst får man??

Picknicen på berget var väldigt mysig, vi åt och drack champange så de stod härliga till.

Sedan njöt vi av en härlig fotbollsmatch mellan Holland och Italien så de blev en bra dag.

Hoppas att de går bra i kväll också, håller tummarna......

Må så gott på er.

Eva.


Så här lite senare, lägger jag in en bild på vad jag menar med omslag på Rivendellsockan, de går liksom en kedja överst på socken, de är en slags omslag, som jag aldrig provat tidigare.
Så att ni förstår vad jag menar.


Eva igen.

måndag 9 juni 2008

Spontanstickning

På onsdag 11 Juni stickar jag och Kicki på Hallandsgården, är de någon som vill möta upp där så vore de jätteroligt.
Jag är där från 10 tiden, cafet öppnar vid 11, blir de dåligt väder så löser vi de då, antigen sitter vi på scenen eller så åker vi ner till Fribergs.
Men visst hoppas vi på fint väder.
Hoppas vi ses.
Eva.

Måste bara visa!!

Här kommer en snabb spegelbild på min nya kofta, den är nästan färdig nu, de är bara knapparna som ska sys i.
Måste säja att jag är helnöjd med koftan, och som maken sa, -de är en kofta som du kan göra i många färger, de var väl ett gott betyg.

Som vanligt är inte bilden bra, men kanske kommer de en bättre bild när knapparna kommit på rätt plats.
Jag är inte så tjurig som de ser ut på kortet.


Idag är de lite molningt här, och de är faktiskt riktigt skönt, kanske kan jag vara lite duktig och plocka lite, en del saker är ju inte så viktiga när de är fint väder.

I kväll ska vi fira vår dotter Anna som har studerat färdigt i Kristianstad och nu är Personalvetare, hon har fått jobb och har nu sitt "sista "sommarlov.

Vi har haft som tradition att åka upp till Galgberget, vi fikar och firar skolavslutningen, de har vi gjort i alla år. I år blir de med en stor pickninckorg, de ska bli så gott.
En del traditioner är härliga.

Ha de så gott på er alla.

Eva.

lördag 7 juni 2008

Titta vi flygerTänkte bara visa vad som var i köket när jag kom hem efter ha sett på fotboll.

En av våra små koltrastar, ville väl prova att flyga utan att måsarna kan ta honom, flög omkring en stund, så satte han sej i köksfönstret och väntade på att jag skulle bära ut han i boet.

Det är ett väldigt kacklande och pipande här nu, mamma och pappa Trast försöker att hålla koll på alla fyra , inte lätt, dom flyger och störtar ju på olika håll hela tiden, inte lätt att vara småfågelförälder.

Snart är de dags för Em´s första match, greppa stickorna, för nu börjar det...

Må så gott på er.

Eva

torsdag 5 juni 2008

Rapport från en murgröna

Skulle bara tala om att nu piper de från murgrönan, och de är någon /några som äter en väldig massa med mask och larver som bor där, de levereras dit i stora mängder hela dagen med koltrastexpressen.


Det är busken i mitten som har inneboende, strax över krukan i trappen.

I dag ska jag in till stan och titta på studenttåget som , dom har en härlig tid framför sej nu , förhoppningsvis ett långt sommarlov med mycket bad och sol.

Ha en riktigt bra dag på er.

onsdag 4 juni 2008

Hej igenDe har gått några dar och vi börjar få lite ordning här hemma igen. Har varit på tippen och slängt skräp, lämnat kläder till välgörenhet, rensat ur skåp och städat.

De tar extra tid eftersom de är så varmt, i måndags hade vi 29,7 i skuggan, hur varmt de var i köket då vill jag inte tänka på.
Men visst är de skönt med värme.

I dag fläktar de lite, de är skönt.


Tänkte visa vad jag gör.

Har blockat koftan och börjat på ärmarna, den blir nog bra.

I måndags kom första delen på Mystic Medows, jag har haft lite svårt att bestämma mej för vilket garn jag ska använda, men jag tror jag har bestämmt mej nu.

De blir Kauni Lace i jeansblå färg, jag gillar ju Kaunis garner så de blir nog bra.

Och vilka stickor, dom kom också i måndags, Harmonystickorna.

Jag har ju strumpstickorna sedan innan, men nu har jag dom man skruvar också, de är så härliga att sticka med, garnet flyter så fint över stickorna.

De är riktig lyx.
Köpte ett par fastarundstickor också eftersom jag ofta använder små storlekar, tex när jag gör strumpor med Magic Loop.

Bilden är tagen på min soliga altan, här är så mysigt att sitta nu, speciellt tidigt på morgonen.
Ha de så gott på er.
Eva.